De Groeiversneller als steun voor het mkb

ProfielfotoSimon Miske 15-06-2017 0 reacties

Sinds maart dit jaar kunnen mkb-bedrijven gebruik maken van ‘De Groeiversneller’. De Groeiversneller ondersteunt ondernemers met hun groeivraagstukken en en het opstellen van goede businessplannen. Ondernemers krijgen toegang tot een kennisnetwerk, innovatieve expertise en leningen.

Hoe werkt het?

De ondernemer met een groeiambitie krijgt via een quickscan (www.oostnv.nl/degroeiversneller) en een gesprek met een adviseur van Oost NV duidelijkheid of hij in aanmerking komt voor ondersteuning via De Groeiversneller en wat De Groeiversneller kan betekenen. Indien financiering via De Groeiversneller mogelijk is, kan de startende ondernemer een voucher of lening aanvragen.

De ondernemer is daarbij aan zet. Die neemt het initiatief en bepaalt met welke stappen het bedrijf wil groeien. Het bedrijf bepaalt ook in samenspraak met De Groeiversneller welke externe partij zij inschakelt om een groeiplan te maken en uit te voeren. Dit kan door het raadplegen van een externe expert via www.ondernemengelderland.nl of een expert uit een eigen netwerk.

 

Groeipotentie en groeiambitie

De Groeiversneller richt zich zowel op startende mkb-ondernemers (start-ups) als op bestaande mkb-ondernemers met groeipotentie en groeiambitie. Dit komt de werkgelegenheid in Gelderland ten goede.
De provincie Gelderland ondersteunt hiermee de Gelderse ondernemers.

De extra middelen helpen (startende) bedrijven om hun groeiplannen te realiseren. Bijvoorbeeld door met een voucher een (tijdelijke) coach in te huren of het inkopen van expertise voor marktonderzoek, organisatie- of financieel advies of specifieke kennis van techniek, etc. Oost NV verwijst door naar relevante expertise, kennispartners en netwerken. Met de beschikbare leningen kunnen ondernemers hun groeiplan financieren.

0  reacties