Netwerkevent 'Circulair ondernemen in 5 stappen' d.d. 27 november 2017

ProfielfotoSimon Miske 11-10-2017 1202 keer bekeken 0 reacties

Op 27 november a.s. organiseren IGEV en Circles een netwerkevent met als thema 'Circulair ondernemen in 5 stappen'.

Circulaire economie zorgt voor grote economische groei en nieuwe werkgelegenheid. Natuurlijk geeft het ook winst op groene en sociale aspecten. Het mag dan ook geen wonder heten dat steeds meer bedrijven overstappen naar een circuliair productieproces.  Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en welke stappen moet je nemen om circulair te kunnen produceren? Benieuwd hoe andere bedrijven dat hebben gedaan? Kom dan naar het netwerkevent en laat je inspireren!

Opzet van de bijeenkomst
Ton Bastein (TNO) is nationaal en internationaal betrokken bij talrijke circulaire en grondstof-analyse-projecten en hij is auteur van vele publicaties. Hij was onder meer medeoprichter van het Platform Materiaalschaarste.  Hij is als onderzoeker betrokken bij  recente analyses van de potenties van de circulaire economie in Amsterdam, Flevoland en Nijmegen en is medeauteur van het rapport ‘Kansen voor de circulaire economie in Nederland’. Eind 2017 start hij het Gelders onderzoek ‘van smart industrie naar een circulaire economie’.

Elze van Hamelen (Sustianable Growth Associates) begeleidt bedrijven in de transitie naar toekomstbestendig ondernemen. Ze neemt u mee in de te nemen stappen tot circulair ondernemen volgens The Natural Step-methode. De TNS-methodiek versterkt de Circulaire Economie: het fungeert als een kompas om beslissingen te maken tussen conflicterende doelen en oplossingen, en helpt tegelijkertijd toekomstbestendig te plannen op de korte en lange termijn. 

Na de pauze vertellen vier ondernemers, verdeeld over twee sessies, hoe zij circulair ondernemen in hebben gebracht. U kunt kiezen uit:

Deelsessie A
1. Closing the Loop: recycling van mobiele telefoons
2. Stone Cycling: productie van kleurrijke bakstenen uit bouw- en sloopafval

Deelsessie B
3. IJslander: duurzame, onderhoudsvriendelijke en herbruikbare sport- en speeltoestellen
4. Nezzt: circulaire, modulaire en verplaatsbare woningen
 
Na afloop is er voldoende gelegenheid om, onder het genot van een drankje, te netwerken en met elkaar van gedachten te wisselen.

Klik HIER voor het volledige programma. Dit netwerkevent maakt onderdeel uit van de Week van de ID.

Aanmelden
Het event vindt plaats op maandag 27 november a.s. van 14.00 – 17.30 uur in Hotel Harderwijk op de Veluwe, Leuvenumseweg 7 te Harderwijk.

U kunt zich (gratis) aanmelden via het aanmeldformulier. Na aamelding ontvangt u, ongeveer een week voorafgaande aan het netwerkevent, een bevestigingsmail met daarin het programma, uw keuze voor deelsessie en de routebeschrijving.

0  reacties